Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.07.28

Alapjövedelmet javasol egy uniós jelentéstervezet

fna.jpg"Komolyan fontolóra kell venni egy általános alapjövedelem bevezetését" -  olvasható az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottságának jelentéstervezetében, amely a Bizottságnak tesz ajánlásokat a robotikára vonatkozó polgári jogi szabályokról.

Az EP Jogi Bizottsága a robotikának és a mesterséges intelligenciának a munkaerőpiacra gyakorolt lehetséges hatásaival indokolja, miért kell komolyan fontolóra venni az általános alapjövedelem bevezetését.

A Párbeszéd Magyarországért üdvözli az EP Jogi Bizottságának felvetését: fontos, hogy élénk és minél szélesebb körű párbeszéd induljon meg Európában és Magyarországon is az alapjövedelem bevezetéséről. A robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése alapjaiban formálja át a civilizációnkat, soha nem látott lehetőségek és kihívások elé állítva az emberiséget, így bennünket, magyarokat is.

Globális történelmi korszakváltást élünk át: a jövőnk lehet sokkal jobb és sokkal rosszabb is a jelenlegi helyzetünknél. A kihívásokkal akkor tudunk megbirkózni, ha őszintén szembenézünk a munka világának átalakulásával, az emberek közötti növekvő egyenlőtlenségekkel, és valódi megoldásokat adunk az ebből következő problémákra.

A múlt megoldásainak erőltetése helyett kreatívnak kell lennünk, a jövő felé kell fordulnunk. A Párbeszéd Magyarországért szerint a jövő megoldásainak egyike az Alapjövedelem.

OS