Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.21

A Várkert Bazárból nem látszik Borsod, vagy Szabolcs nyomora ...

varkert-bazar.jpgHa már ünnep, úgy döntöttünk, hogy félre bánat, félre bú, mi is csatangolunk egyet. Út közben betértünk a Petőfi Irodalmi Múzeumba, ami ünnep lévén ingyenesen volt látogatható. Megérte. Élveztük. Aki teheti, mindenképp nézze meg a gasztro és a sárkány kiállítást. A többi is jó.

Aztán úgy döntöttünk, hogy kislattyanunk a Várkert Bazárba, ott is érdekesnek ígérkezett a kínálat. Na, ezt nem kellett volna! Ennyi embert utoljára az első pedagógus-tüntetésen láttam.

És azt már csak mellesleg teszem hozzá, hogy micsoda árak minden sátornál! Ennek ellenére szinte mindenhol egymást taposták az emberek. 500 ft egy lángosért! És ez volt az egyik legolcsóbb ennivaló.

Szomorúan láttam azt is, hogy míg- ahogy írtam az előbb - mindenhol hosszú sorok kígyóztak, a roma-sátornál alig akadt 1-1 ember. Pedig isteni illata volt a sárgaborsó-gulyásnak. És az ára sem volt borsosnak nevezhető, egy kis adagért 600ft-ot kértek. (Őszintén szégyelltem, hogy nekünk még ez sem volt megfizethető kategória, pedig olyan kedvesen kínálták, s az illattól beindult a gyomorsav-termelésünk.)

Az ország tortájáért 4, iszonyúan hosszú sorban álltak az emberek, s a már hozzájutók tányérján sokszor nem csak 1, hanem 2-3 is hevert belőle. (650 ft/szelet) Ha én külföldi lennék és ma ott sétálgattam volna, biztos nehezen hinném, amit az ellenzék, amit a kormánnyal szemben állók mondanak az országról.

Hihetetlen pénzköltés folyt, szerintem milliók cseréltek gazdát.

Szólt a zene, az állakon folydogált a csülökzsír, a pörköltszaft, a torkokon lefele meg a bor/sör/pálinka. Kívülállóként én is azt gondolnám, egy gazdag, boldog, szabad ország lakói ünnepeltek ma ott önfeledten.

Mert a Várkert Bazárból még távcsővel sem látszik Borsod, vagy Szabolcs nyomora. ....

.... Ahol tán még kenyér sem került az asztalra, ahol már asztal sincs.

Mérei Böbe